SCANVOX 
PRESENTATIE  •  INSTALLATIE
  •  GEBRUIK  •  CONTACT


 

PRESENTATIE

ScanVox is gratis en eenvoudig te gebruiken software waarmee u, in combinatie met een scanner, afgedrukte documenten kunt lezen door ze te scannen en vervolgens door hun inhoud te bladeren dankzij een spraaksynthese.
Het is op elk moment mogelijk om door de tekst te navigeren, te pauzeren en het lezen te hervatten.
 

INSTALLATIE

ScanVox komt in 3 versies :
• ScanVox, gratis applicatie beschikbaar in de Microsoft Windows Store.
Deze versie vereist een Windows 10-computer, met luidsprekers of koptelefoon, en een WIA-compatibele scanner. Alle updates zijn gratis en worden automatisch geïnstalleerd.
• ScanVox +, gratis applicatie te downloaden van onze website.
Deze versie verandert niet meer omdat deze bedoeld is voor oudere apparaten. Het vereist een computer met Windows 7, 8, 8.1 of 10, met luidsprekers of koptelefoon, en een TWAIN- of WIA-compatibele scanner, wat het geval is bij de meeste scanners.
Als u tijdens de installatie een bericht krijgt van Microsoft Defender, klikt u op 'Meer informatie' en vervolgens op de knop 'Toch uitvoeren'.
• ScanVox PI, draaiend op Raspberry PI, en waardoor mensen zonder computer een leesmachine kunnen hebben voor 9590 (exclusief scanner en usb speakers of koptelefoon, dus je kunt het model kiezen).Deze prijs is inclusief :
• de Raspberry PI 400 (7450), computer geïntegreerd in een compact 78-toetsen toetsenbord, met 1,8 GHz 64-bit ARM quad-core processor, 4 GB LPDDR4-3200 RAM, wifi, bluetooth, afmetingen 286 x 122 x 23 mm, 385 g  (te koop bij Elektor).
Wanneer het toetsenbord voor je staat, vind je erachter, van rechts naar links, 1 40-pins GPIO-poort (1), 1 microSD-kaartslot (2), 2 microHDMI-poorten (3) (voor het aansluiten van een beeldscherm), 1 USB-C-poort voor stroomadapter (4), 2 USB 3.0-poorten (5), 1 USB 2.0-poort (6), 1 ethernetpoort (7), 1 inkeping voor het toevoegen van een Kensington-antidiefstalsysteem (8).


• de stroomadapter (895), 5V/3A USB-C 15,3 W  (te koop bij Elektor).


• het besturingssysteem met ScanVox (1245), op een SanDisk 16 GB microSD-kaart, klasse 10, tot 98 MB/s in lezen  (beschikbaar op onze site).


Om onnodige kosten te vermijden, nodigen we u uit om de Raspberry Pi 400 en zijn stroomadapter rechtstreeks op de officiële website van de distributeur te bestellen (zie bovenstaande links). Bewapen jezelf met geduld, want het product is al een slachtoffer van het succes ervan... en van de pandemie, het is niet op voorraad in Frankrijk tot minstens eind maart 2021 !
De fabrikant, Sony, is inderdaad sterk getroffen door de gezondheidscrisis en kan niet zorgen voor voldoende productie om aan de vraag te voldoen.
Voor de microSD-kaart die het besturingssysteem met ScanVox bevat, kunt u deze vooraf op onze site bestellen door het volgende formulier in te vullen :

BESTELLEN


Achternaam en voornaam

Adres


Postcode en stad

Land

E-mail


(microSD-kaart :  1245,  verzendkosten :  156,  TOTAAL :  1401)

 

(we zullen u per e-mail op de hoogte stellen zodra het product beschikbaar is -vanaf maart 2021-, zodat u uw bestelling kunt afronden)

Wanneer u uw Raspberry PI 400 heeft ontvangen, steekt u onze microSD-kaart in de daarvoor bestemde sleuf. Sluit de adapter aan op de Raspberry en vervolgens op het lichtnet. Sluit ook je scanner en speakers aan op de usb poorten achter het toetsenbord. Start vervolgens de computer door op de F10-toets te drukken (vierde toets links vanaf de rechterkant van de bovenkant van het toetsenbord).
Nadat het systeem is opgestart, zal ScanVox u waarschuwen zodra het operationeel is.
Heel belangrijk :  haal de stekker van je Raspberry nooit uit het stopcontact voordat je hem uitzet door nogmaals op de F10-toets te drukken. Anders kunt u de microSD-kaart beschadigen.
 

GEBRUIK

Wanneer de applicatie start, heet ScanVox u welkom.
Je bedient de applicatie dan eenvoudig dankzij de 4 pijltoetsen op je toetsenbord.
Met de pijlen Omhoog en Omlaag kunt u een softwarefunctie selecteren, met de pijlen Links en Rechts een van de opties van de geselecteerde functionaliteit.
Na het selecteren van een functie met de pijlen omhoog en omlaag, zonder enige actie van uw kant binnen 3 seconden, informeert de applicatie u over de beschikbare opties voor deze functie.
U vindt in de onderstaande tabel een samenvatting van de opdrachten die door ScanVox worden aangeboden :

OPTIONEEL  
(pijl naar links)
FUNCTIONALITEITOPTIONEEL  
(pijl naar rechts)
vorig
bestand
bestandvolgende
bestand
back-up
verwijderen
back-upmaak een
back-up
scan
annuleren
scannenstarten
met scannen
pauzeerlezenstart
of hervat
het lezen
begin
document
documenteinde
document
vorige
paragraaf
paragraafvolgende
paragraaf
vorige
zin
zinvolgende
zin
vorige
regel
regelvolgende
regel
vorig
woord
woordvolgend
woord
vorig
karakter
karaktervolgend
karakter
verlaag
het volume
volume *verhoog
het volume
verlaag
de snelheid
snelheid *verhoog
de snelheid
vorige
stem
stem *volgende
stem
 
* niet beschikbaar in ScanVox +

Opmerkingen :
• U kunt meerdere pagina's achter elkaar scannen. De software waarschuwt u zodra het scannen en analyseren van een pagina is voltooid, zodat u uw document op de scanner kunt plaatsen en een nieuwe pagina kunt scannen.
• U kunt op elk moment een lopende scan annuleren door op de pijl naar links te drukken.
• U kunt een document op de scanner plaatsen door het om te keren: ScanVox zal het automatisch in de juiste richting verplaatsen.
• ScanVox detecteert automatisch uw scanner, als u meerdere randapparatuur van dit type heeft, sluit dan alleen degene aan die u wilt gebruiken voor het gebruik van de software.
• Als ScanVox geen compatibele scanner detecteert, terwijl uw scanner correct werkt met andere toepassingen, komt dat zeker omdat u de generieke Windows 10-driver gebruikt, die daarom niet is geoptimaliseerd voor uw scanner. Download de driver voor uw apparaat van de website van de fabrikant en installeer deze op uw pc.
• Bent u nog niet uitgerust met een scanner, dan hoeft u geen high-end product te kiezen...  Multifunctionele scanners (printers-scanners, vanaf € 30) zijn perfect geschikt en vaak goedkoper dan eenvoudige scanners (vanaf € 60), want dit zijn de best verkochte producten !
 

CONTACT

Voor alle informatie kunt u contact met ons opnemen op dit adres :  contact@scanvox.org
Als je op de hoogte wilt worden gehouden van nieuws, vul dan hier je e-mailadres in :

NIEUWSBRIEF


De software die in Frankrijk wordt ontworpen, meldt u alstublieft vertaalfouten aan ons...
 

© 2020-2021, ScanVox - Frankrijk