SCANVOX 
PRESENTATION  •  INSTALLATION
  •  ANVÄNDA SIG AV  •  KONTAKT


 

PRESENTATION

ScanVox är en gratis och lättanvänd programvara som, i kombination med en skanner, låter dig läsa tryckta dokument, genom att skanna dem och sedan bläddra i innehållet tack vare en talsyntes.
När som helst är det möjligt att navigera genom texten, pausa och sedan fortsätta läsningen.
 

INSTALLATION

ScanVox finns i 3 versioner :
• ScanVox, gratis applikation tillgänglig i Microsoft Windows Store.
Denna version kräver en Windows 10-dator med högtalare eller hörlurar och en WIA-kompatibel skanner. Alla uppdateringar är gratis och installeras automatiskt.
• ScanVox +, gratis applikation som kan laddas ner från vår webbplats.
Denna version kommer inte att ändras mer eftersom den är avsedd för äldre enheter. Det kräver en dator som kör Windows 7, 8, 8.1 eller 10, med högtalare eller hörlurar, och en TWAIN- eller WIA-kompatibel skanner, vilket är fallet med de flesta skannrar.
Om du får ett meddelande från Microsoft Defender under installationen klickar du på 'Mer information' och sedan på 'Kör ändå' -knappen.
• ScanVox PI, körs på Raspberry PI och gör det möjligt för personer utan dator att ha en läsmaskin för 9590 (exklusive skanner och USB-högtalare eller hörlurar, så att du kan välja modell).I priset ingår :
• Raspberry PI 400 (7450), dator integrerad i ett kompakt 78-tangentbord, med 1,8 GHz 64-bitars ARM fyrkärnig processor, 4 GB LPDDR4-3200 RAM, wifi, bluetooth, mått 286 x 122 x 23 mm, 385 g  (säljs på RaspberryPi.dk).
När tangentbordet är framför dig hittar du bakom det, från höger till vänster, 1 40-stifts GPIO-port (1), 1 microSD-kortplats (2), 2 microHDMI-portar (3) (för anslutning av en skärm), 1 USB-C-port för nätadapter (4), 2 USB 3.0-portar (5), 1 USB 2.0-port (6), 1 Ethernet-port (7), 1 hack för att lägga till ett stöldskyddssystem från Kensington (8).


• strömadapter (895), 5V/3A USB-C 15,3 W  (säljs på RaspberryPi.dk).


• operativsystemet med ScanVox (1245), på ett SanDisk 16 GB microSD-kort, klass 10, upp till 98 MB/s i läsning  (finns på vår webbplats).


För att undvika onödiga kostnader uppmanar vi dig att beställa Raspberry Pi 400 och dess nätadapter direkt på den officiella distributörens webbplats (se länkarna ovan). Beväpna dig med tålamod eftersom det redan är ett offer för dess framgång... och för pandemin, produkten är slut i lager i Frankrike till åtminstone slutet av mars 2021 !
Faktum är att tillverkaren Sony har påverkats starkt av hälsokrisen och kan inte säkerställa tillräcklig produktion för att möta efterfrågan.
För microSD-kortet som innehåller operativsystemet med ScanVox kan du förbeställa det på vår webbplats genom att fylla i följande formulär :

ORDNING


Efternamn och förnamn

Adress


Postnummer och stad

Land

E-post


(microSD-kort :  1245,  frakt :  156,  TOTALT :  1401)

 

(vi meddelar dig via e-post så snart produkten är tillgänglig -i mars 2021- så att du kan slutföra din beställning)

När du har tagit emot din Raspberry PI 400, sätt in vårt microSD-kort i kortplatsen för detta ändamål. Anslut adaptern till hallonet och sedan till strömmen. Anslut också din skanner och högtalare till USB-portarna bakom tangentbordet. Starta sedan datorn genom att trycka på F10-tangenten (fjärde tangenten till vänster från höger ände på toppen av tangentbordet).
När systemet startar kommer ScanVox att meddela dig så snart det är i drift.
Mycket viktigt :  koppla aldrig ur ditt hallon innan du stänger av det genom att trycka på F10-tangenten igen. Annars kan du skada microSD-kortet.
 

ANVÄNDA SIG AV

När applikationen startar välkomnar ScanVox dig.
Du kan sedan styra applikationen helt enkelt tack vare de fyra piltangenterna på tangentbordet.
Upp- och nedpilarna låter dig välja en mjukvarufunktion, vänster- och högerpilarna för att välja ett av alternativen för den valda funktionen.
Efter att ha valt en funktion med upp- och nedpilarna, utan någon åtgärd från din sida inom 3 sekunder, informerar applikationen dig om alternativen som finns tillgängliga för den här funktionen.
I tabellen nedan hittar du en sammanfattning av kommandona som erbjuds av ScanVox :

ALTERNATIV  
(vänsterpil)
FUNKTIONALITETALTERNATIV  
(högerpil)
föregående
fil
filnästa
fil
ta bort
säkerhetskopia
säkerhetskopieringskapa en
säkerhetskopia
avbryta
skanning
skanningbörja
skanna
pausaläsningstarta eller
återuppta
läsningen
dokumentets
början
dokumentdokumentets
slut
föregående
stycke
styckenästa
stycke
föregående
mening
meningnästa
mening
föregående
rad
radnästa
rad
föregående
ord
ordnästa
ord
föregående
tecken
teckennästa
tecken
minska
volymen
volym *öka
volymen
minska
hastigheten
hastighet *öka
hastigheten
föregående
röst
röst *nästa
röst
 
* inte tillgängligt i ScanVox +

Anmärkningar :
• Du kan skanna flera sidor i följd. Programvaran meddelar dig så snart den har skannat och analyserat en sida så att du kan flytta dokumentet på skannern för att börja skanna en ny sida.
• Du kan när som helst avbryta en pågående skanning genom att trycka på vänsterpilen.
• Du kan placera ett dokument på skannern genom att vända det: ScanVox kommer automatiskt att placera det i rätt riktning.
• ScanVox upptäcker automatiskt din skanner, om du har flera kringutrustning av denna typ, anslut bara den önskade för att använda programvaran.
• Om ScanVox inte upptäcker någon kompatibel skanner, medan din skanner fungerar korrekt med andra applikationer, beror det säkert på att du använder den generiska Windows 10-drivrutinen, som därför inte är optimerad för din skanner. Ladda ner drivrutinen för din enhet från tillverkarens webbplats och installera den på din PC.
• Om du ännu inte är utrustad med en skanner behöver du inte välja en avancerad produkt...  Multifunktionsskannrar (skrivare-skannrar, från € 30) passar perfekt och är ofta billigare än enkla skannrar (från € 60), eftersom det här är de mest sålda produkterna !
 

KONTAKT

För mer information kan du kontakta oss på den här adressen :  contact@scanvox.org
Om du vill bli informerad om nyheter, skriv din e-postadress här :

NYHETSBREV


Programvaran som designas i Frankrike, rapportera eventuella översättningsfel till oss...
 

© 2020-2021, ScanVox - Frankrike